Ankara Bilim Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi>
OIC/SMIIC 1:2019 Helal Gıda Standardı Eğitimi

Kurs Detayları

Kurs Hakkında

Dünya genelinde hayat süren yaklaşık 1,8 milyar Müslüman bireyin helal ürün ve hizmetlerin belgelendirmesine ilişkin ilgi ve talebi giderek artmaktadır. Helal kavramı günümüzde sadece gıda ürünleri ile sınırlı kalmamakta; finans, tekstil, eczacılık ürünleri, kozmetik, lojistik ve turizm gibi oldukça geniş bir alana hitap etmektedir. Helal kavramının, ürünlerin üretiminden tüketiciye ulaşana kadar her aşamada “sağlıklı, hijyenik ve kaliteli” olma özelliklerini de içermesi, bu alandaki farkındalığın artarak devam edeceğinin de bir göstergesidir. 

Eğitimin Amacı
Gıda üretim zincirinde yer alan kuruluşlara, TS OIC/SMIIC 1 Helal Gıda için Genel Gereklilikler standardına göre; helal ve güvenli gıdanın hammaddeden başlayıp, tüm üretim süreçlerini ele alarak tüketiciye ulaştırılmasını sağlamak ve sürdürülebilir helal gıda uygunluk sistemini temin edebilmek için, gıda üzerindeki tehlikeleri yönetmeye yönelik bir sistemin nasıl kurulacağı ve yönetileceği konusunda temel bilgilerin aktarılması amaçlanmaktadır.

Helal iş üreten firmaların akreditasyon talepleri her geçen gün artmaktadır. Dünyada en kabul görmüş Helal Akredisyon Kurumlarından birisi de ülkemizde faaliyet göstermektedir. Ticaret Bakanlığı'na Bağlı Helal Akreditasyon Kurumu 2010 yılında faaliyetlerine başlamıştır. 12 yıl gibi bir sürede Dünya çapında kabul gören akreditasyon standartları belirlemiştir. Bizim de vermiş olduğumuz OIC/SMIIC 1:2019 Helal Gıda Standardı Eğitimi, baştan sona Helal Gıda kavramını anlatmanın yanında akreditasyon süreci ve sürecin nasıl yönetileceği uygulamalı olarak anlatılmaktadır.

Kimler Katılabilir?

- OIC/SMIIC 1:2019 Helal gıda için genel şartlar standardına uygun olarak Helal Belgesi almak isteyen gıda firmalarının bütün çalışanları (Novarge’den alacağınız sertifika sayesinde standardın “eğitim” ile ilgili şartını da karşılamış olursunuz)
- Gıda sektöründe çalışan veya bu sektörde iş arayışında olan kişiler
- Üniversitelerin veteriner hekimlik, gıda mühendisliği, ziraat mühendisliği, su ürünleri mühendisliği, kimya mühendisliği ve benzeri bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler

Neler Öğreneceksiniz?

- OIC/SMIIC 1:2019 Helal gıda için genel şartlar standardının temellerini öğrenecek, standardı yorumlama ve uygulama kapasitenizi artırabileceksiniz
- Standardın gerektirdiği dokümantasyonu oluşturmak ve uygulamak için atılması gereken adımlara dair detaylı fikir edineceksiniz
- Helal Vizyon uzmanlarının anlatımıyla standardın ISO 22000 Gıda güvenliği yönetim sistemi ile bağlantısını anlayabilecek, böylece mevcut sisteminize OIC/SMIIC 1:2019 Helal gıda için genel şartlar standardının gereklerini nasıl dahil edebileceğinize dair fikir edineceksiniz
- Standardın ISO 19011’de dayanan iç ve dış tetkiklerle ilgili hükümlerini öğrenecek, bu tetkiklerin nasıl yapılması gerektiğine dair bilgi edineceksini
- Belgelendirme başvurunuzda, helal belgelendirme kuruluşuyla yapacağınız sözleşmelerde, belgelendirme ve gözetim tetkiklerinde nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair, tecrübeyle sabit ipuçları edineceksiniz

Eğitimi kim veriyor?
Eğitimlerimiz Ticaret Bakanlığı ve Helal Gıda Akreditasyon Kurumu E. Uzmanı Korkut YAVUZ ve TSE E. Uzmanı Buket KAHVECİOĞLU tarafından verilmektedir.

Bu eğitimi benzerlerinden farklı kılan özellikler neler?
- Novarge, 10K Danışmanlık ve Helal Vizyon ile işbirliği içinde hazırlanan eğitim içeriklerinin tamamı Uzmanlar tarafından verilmektedir. 
- Bu eğitimde yalnızca standardın kurallarını öğretmekle kalmıyoruz, standardın nasıl yorumlanması ve uygulanması gerektiğini de anlatıyoruz.
- Bu eğitimi alanlar, uzmanlarımız tarafından düzenlenen ücretsiz soru-cevap seminerlerine katılabilir, eğitimi hazırlayan uzmanlara bire bir soru sorma imkanını elde edebilir.
- Teorik eğitimlerin en büyük eksiklerinden biri, adı üzerinde olduğu gibi “teorik” kalmalarıdır. Uzmanlarımızın yıllarca sahada edindikleri tecrübeler, eğitimlerimizin nihai modülü olan “Uygulama Örnekleri” modülünde aktarılmakta, daha önceki modüllerde verilen bilgiler böylece pekiştirilmektedir.

Neler Öğreneceğim ?

  • OIC/SMIIC 1:2019 Helal gıda için genel şartlar standardının temellerini öğrenecek, standardı yorumlama ve uygulama kapasitenizi artırabileceksiniz.

  • Standardın gerektirdiği dokümantasyonu oluşturmak ve uygulamak için atılması gereken adımlara dair detaylı fikir edineceksiniz.

  • ISO 22000 GYS ile bağlantısını anlayabilecek, böylece mevcut sisteminize OIC/SMIIC 1:2019 Helal gıda için genel şartlar standardını daha iyi kavrayacaksınız.

  • Standardın ISO 19011’de dayanan iç ve dış tetkiklerle ilgili hükümlerini öğreneceksiniz

  • Belgelendirme başvurunuzda, helal belgelendirme kuruluşuyla yapacağınız sözleşmelerde, belgelendirme ve gözetim tetkiklerinde nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğreneceksiniz.

Gereksinimler

  • Kimlik Fotokopisi

Kurs İçeriği


Eğitimin Uzmanları

Yorumlar

  • Çok İyi
  • (0)
  • İyi
  • (0)
  • Orta
  • (0)
  • Kötü
  • (0)
  • Çok Kötü
  • (0)

0.0

İnceleme Puanı

Yorum Yap

Satın Al

    Kurs Özellikleri

  • Kontejan Var
  • Eğitim Süreci 2 Ay
  • Sertifika Ankara Bilim Üniv.
  • Kitap Desteği Var
  • Eğitim Puanı 100/98
  • Sınav Başarı Oranı %98

Bu Eğitim Hakkında Daha Fazla Yardımamı ihtiyacınız var?

Eğitim Danışmanlarımızdan Detaylı Bilgi Alabilirsiniz.

İletişim Bilgilerimiz