
Eğitim, makalenin özet (abstract) yazma kısmı ile başlayıp örnek makaleler ile devam edecek ve sonrasında makalenin giriş bölümünün nasıl yazılması gerektiği çeşitli alt başlıklar ile detaylandırılacaktır. Bu alt başlıklarda ise giriş kısmının nasıl başlaması gerektiği, problemlerin ve amaçların tanımı yer alacaktır. Yöntem kısmında ise ön bilgilendirme yapılacak ve nicel çalışmalarda yöntem kısmının nasıl yazılacağı anlatılacaktır. Devamında nitel araştırmalar ele alınacaktır. Eğitim son kısmında kursiyerlere desen/model yazımı ve veri toplama yöntemleri yazımı aktarılacaktır.
Makale yazımı ve akademik yazma becerilerini geliştirmek
Yayım aşamasına kadar gereken süreçleri öğrenmek
Kimlik Fotokopisi
Diploma veya Öğrenci Belgesi
Eğitime katılmak için en az lisans mezunu olmak gerekmektedir.
Eğitim Uzmanı
Lisans öğrenimini 2012 yılında Psikoloji alanında İzmir Ekonomi Üniversitesinde, yüksek lisans eğitimini 2014 yılında Sosyal Psikoloji alanında Orta Doğu Teknik Üniversitesinde tamamladı. 2020 yılında ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünden Trafik ve Ulaşım Psikolojisi alanında Psikoloji Doktora derecesi aldı. 2013-2020 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2020 yılında Ankara Bilim Üniversitesi öğretim kadrosuna katıldı. Akademik ilgi alanları riskli sürüş, yol güvenliği için aile iklimi, genç sürücüler, engelli park yeri ihlali, kültürler arası trafik güvenliği, trafik ve ulaşım psikolojisinde araştırma yöntemleri, aile içi şiddet, toplumsal cinsiyet temelli sistemi meşrulaştırma, kadın ve toplumsal cinsiyet psikolojisi konularıdır.
Eğitim Uzmanı
Lisans eğitimini 2004 yılında Mersin Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini 2009 yılında Ankara Üniversitesi Adli Psikoloji Bölümü’nde ve doktora eğitimini 2016 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde tamamlamıştır. Doktora sonrası çalışmasını ABD’de Rochester Üniversitesi Tıp Fakültesi, Psikiyatri Bölümü’nde yamış, Rochester Üniversitesi İntiharı Önleme Merkezi’nde intiharı önleme, madde bağımlılığı ve madde bağımlılarıyla motivasyonel görüşme tekniği alanlarında çalışmıştır. Rochester Üniversitesi’nden Grup Çalışmaları İlkeleri ve Uygulamaları, Rochester Coordinated Care Service’den Madde Bağımlılarına Yönelik Motivasyonel Görüşme Teknikleri üzerine eğitimler almıştır. Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumlarda uzun yıllar psikolog olarak görev yapmış olan Dr. Tuğba Görgülü, madde kullanımı olan bireylerle bireysel görüşme ve grup çalışmaları yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nde Öfke Kontrol Grup çalışması, Çocuklara Yönelik Adım Adım Değişim Programı, İntiharı Önleme Grup Çalışması gibi çalışmaların geliştirilmesinde görev almıştır. Ayrıca UNICEF destekli grup müdahale çalışmalarının geliştirilmesi ve revizyon çalışmalarına danışmanlık yapmıştır. Hacettepe Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisi, İstinye Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmış ve çeşitli üniversitelerde yarı zamanlı dersler vermiştir. 2020 yılı itibariyle Ankara Bilim Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesidir.
İnceleme Puanı
Merhaba, Temel Düzey Makale ve Akademik Yazım Eğitimi kursuna ön kayıt yaptırmak için aşağıdaki formu doldurunuz.